miércoles, 25 de mayo de 2022

Horta de maio

Onte fomos á horta, pero non foi para sementar, se non para colleitar e despois cociñar!

Co que conseguimos da nosa horta preparamos dúas riquísimas receitas: un paté de tirabeques e un batido de acelgas, mazá e plátano. E o máis especial é poder facelo cos nosos productos recén colleitados.

Queredes a receita? Tomade nota:

PATÉ DE TIRABEQUES:

Ingredientes (para 17 persoas aprox):

- 150 gr de tirabeques

- 50 gr. de anarcados

- 1/4 de cebola

- 1 dente de allo

- zume de medio limón

- sal

- 3 culleradas de aceite de oliva

- panciños para untar o paté

Preparación:

Poñer os froitos secos a remollo durante media hora en auga temperada.

Mentres, botar dúas culleradas de aceite na tixola e quentar. Engadir o allo, a cebola picada, e unha vez teñan cor, agregar os tirabeques. Refogalos durante uns minutos.

A continuación escorrer a auga dos anacardos e botalos no bote da batedeira. Agregar os tirabeques, un chisco de sal, o zume de limón e 1 cullerada de aceite. Bater ben ata obter unha pasta.

Untar en panciños e a comer!


BATIDO DE ACELGAS:

Ingredientes (para 17 persoas aprox):

- 75 gr de acelgas

- 3 mazás verdes grandes

- 2 plátanos

- auga

Preparación:

Lavar e cortas as follas das acelgas, retirando as partes brancas (soamente utilizaremos a parte verde das follas).

Pelar e cortar en anacos as mazás e os plátanos.

Bater todo na batedeira, engadindo auga segundo se queira máis espeso ou máis líquido.

Servir frío preferiblemente.


Coma sempre podedes ver aquí as fotos da nosa visita á horta que cultivamos ao longo do curso dentro do proxecto de Voz Natura e os pasos para o cociñado